Etapp 2: 29 juli

Trollsjön – Låktatjåkko fjällstation ca 13 km

 
     

 

 

 
 

Dagen börjar med att vi går tillbaka samma väg genom Kärkevagge och vidare ner mot Låktatjåkka som vi gick i går. Beroende på hur det ser ut så siktar jag på att vi ev kan gena över och runda Gearggecorru lite högre upp, till den leden mellan Låktatjåkka och fjällstationen. De höjdmetrarna vi just gått ner skall vi nu ta igen, och det sluttar brant uppför. Även den här etappen skall vbara väldigt vacker. Leden är vältrampad och jåkken Loktajohka passerar vi över på en bro. Efter bron ska det finnas en raststuga, som vi kan nyttja för lunch vid dåligt väder. Men risken för att det då är mycket folk där är stor.
Låktatjåkka Fjällstation är Sveriges högst belägna fjällstation på 1228 meter över havet, och ligger mellan två fjälltoppar. Fjällstationen har 18 sängplatser fördelade på enkel- och dubbelrum, restaurang, bar, bastu och dusch. I boendet ingår frukost och trerätters middag.

Här är det valfritt om ni vill tälta eller bo inne på fjällstationen. Middag går att äta i restaurangen. Eller om vi nöjer oss med bara något gott att dricka i baren, eller kanske deras omtalade våfflor, eller….

 

 
       
       
       
 

Nästa Etapp